Veel gestelde vragen

En uiteraard onze antwoorden op je vragen.

Dating

Vroeger had Gertibaldi een datingsectie. Waar is deze gebleven ?
De datingsectie is met het live gaan van deze website helaas verdwenen. Deze bestaat op dit moment dus niet meer.

Komt dating ooit weer terug, of blijft deze weg?
Wat ons betreft niet. We kijken zeker naar de mogelijkheden om een nieuwe datingsectie aan te maken, echter is er geen datum bekend waarop dit gereed zal zijn. Kortom : Niet uitgesloten wat het in een andere format terug komt.

Linkruil en partners

Waar is mijn link gebleven?
Het verdwijnen van je link kan verschillende oorzaken hebben:

– De backlink is nergens gevonden. Dan wordt je link verwijderd.
– Je site heeft pop-ups, nog Flash en veel dode links
– Je site heeft geen httpS
– Door een fout van onze kant, excuus hiervoor. Neem aub contact op om dit te herstellen.

Ik wil graag linkpartner worden
Leuk! Je kunt contact met ons opnemen via de contactpagina. We hebben wel enkele voorwaarden :

– Je website bevat geen pop-ups
– Je site heeft content, lege websites doen we niets mee
– Je website is gerelateerd.
– Je website is minimaal een jaar oud

Mijn account

Waarom moet ik registreren?
Registratie is gratis, en niet verplicht. Wil je echter commentaar onder een verhaal plaatsen, of de verhalen een cijfer geven, dan moet je wel eerst registreren en inloggen.

Gebruikersnaam bestaat al:
Helaas, in dat geval moet je een nieuwe gebruikersnaam verzinnen. Er bestaan reeds duizenden accounts, de kans dat je favoriete naam bezet is, zit erin. Daarnaast zijn er een aantal gebruikersnamen gereserveerd. Je kunt dus niet registeren met bijvoorbeeld ‘Administrator’. Je snapt zelf waarom 🙂

E-mailadres bestaat al:
Wanneer je deze fout tijdens registratie krijgt, dan maak je het best gebruik van de ‘wachtwoord vergeten’ functie. Mogelijk heb je je al eens met dit e-mailadres geregistreerd, maar bent dit vergeten.

Waar is mijn account gebleven?
Je hebt ooit ( of onlangs ) een account op Gertibaldi gehad, en nu is deze ineens verdwenen. Accounts verdwijnen niet zomaar, maar hebben doorgaans een (voor ons) goede reden. Deze kunnen o.a. zijn:

– Misbruik maken van het stemsysteem
– je medegebruikers continu lopen afzeiken zonder opbouwende kritiek
– Spammen ( links naar andere sites, reclame etc
Je hebt dit verzoek ooit ingediend
Je bent geregistreerd op 01-04-2007 en voor het laatst gezien op 02-04-2007
Je IP is gekoppeld aan nog véél meer accounts.
Wanneer je account weg is en niets van bovenstaande punten is van toepassing, neem dan a.u.b. contact met ons op

Mijn gebruikersnaam is ineens anders?
Gebruikersnamen zijn niet veranderd. Je kunt nu wel kiezen in je account welke naam je openbaar wilt gebruiken, je voornaam, gebruikersnaam of een combinatie daarvan.

Moet ik al mijn gegevens invullen?
Nee, we vragen je alleen een gebruikersnaam, bestaand e-mailadres en voornaam in te vullen. De rest mag en kan anoniem blijven.

Ik heb geen e-mail van jullie ontvangen
Heb je geen e-mail ontvangen na het opvragen van een nieuw wachtwoord, of registratie ? Kijk dan eerst even in de ‘spam’ of ‘ongewenste mail’ folder van je E-mail programma. In een enkel geval kán dit voorkomen. Na een eventuele 2e poging nog steeds geen mail ontvangen ? Stuur dan a.u.b. even een berichtje via de contactpagina, we kijken graag met je mee!

Maak gebruik van een moeilijk wachtwoord!
Gebruik a.u.b. een moeilijk te raden en onthouden wachtwoord. Dit is veiliger voor je account, als ook voor onze website. Het is sterk af te raden om wachtwoorden te gebruiken die je elders ook al gebruikt. Ingewikkelde wachtwoorden hoef je niet zelf meer te onthouden. Hoewel er veel verschillende (en goede) wachtwoord managers zijn, raden we van harte LastPass aan. Je hoeft dan alleen het wachtwoord van je kluis te onthouden.

Verhalen

Mijn verhaal is niet geplaatst!
Wanneer je verhaal niet geplaatst is, kan dat verschillende oorzaken hebben:

– Je verhaal voldoet niet aan de disclaimer
– Je verhaal is zooo verschrikkelijk kort dat we het simpelweg niet plaatsen
– Je verhaal bevat personen die minderjarig zijn ( zie disclaimer)
– Je verhaal bevat geen leestekens
– Je verhaal bestaat alleen uit HOOFDLETTERS

Hoe lang duurt het plaatsen?
Normaal gesproken worden nieuwe verhalen elke dag geplaatst, maar doen ons best ze binnen 48 uur te plaatsen. Uiteraard moeten ze voldoen aan onze disclaimer. Duurt het langer, dan is je verhaal mogelijk afgekeurd. In uitzonderlijke gevallen duur het langer dan 48 uur.

Ik zie categorie X niet tijdens het posten
Je wilt graag een verhaal posten maar mist de categorie in het het formulier. Een aantal categorieën zijn helaas niet openbaar beschikbaar. Dit is dus geen fout, maar bewust. Heb je hier een dringende vraag over, of je kunt geen andere categorie gebruiken, neem dan contact op via de contactpagina.

Mijn verhaal is ineens weg!
Je verhaal was al online en al tig-duizend keer gelezen en nu ineens weg ? We verwijderen verhalen alleen naar aanleiding van serieuze klachten, bijvoorbeeld :

– Teveel klachten van lezers over de content
– Klachten per mail omdat de namen, straat etc echt bestaan
– Het voldoet niet aan onze disclaimer.
– Onze fout, excuus!

Ik ben ineens ‘Anoniem’ onder een verhaal!
Op onze oude website was het mogelijk om anoniem een verhaal te plaatsen, en toch een naam in te vullen. Deze naam kwam dan onder het verhaal terecht. Dit kan helaas niet meer. Elk verhaal welke gekoppeld was aan iemand die niet ingelogd was, en geen e-mailadres aan gekoppeld is, zijn nu anoniem. Dit is niet anders op te lossen.

Wil je alsnog wel je naam eronder, maak dan een account aan en neem vervolgens contact met ons op. We gaan samen met je kijken je verhalen alsnog onder je verhalen te krijgen.

Ik mis verhalen in mijn account.
Neem a.u.b. contact met ons op. Hoewel we onze uiterste best gedaan hebben om alle verhalen en accounts 100% goed over te zetten naar de nieuwe site, is het niet onmogelijk dat het ergens fout gegaan is. Onze excuus hiervoor.

Ik heb een idee voor een verhaal, maar kan het zelf niet schrijven
Je hebt een goed idee voor een spannend en-of geil verhaal maar kunt zelf niet tot een bevredigend verhaal komen? In dat geval kun je vanuit je account een verzoek indienen. Er zijn auteurs die dit juist leuk vinden om te doen. Je moet wel ingelogd zijn anders kun je geen verzoekverhaal indienen.

Moet ik zelf de ‘echte auteur zijn als ik een verhaal post?
Ja, de verhalen die je bij ons plaatst, moeten zelf geschreven zijn.
Wanneer je zelf geen verhalen kunt verzinnen, mag je die supergeile verhalen die je elders hebt gevonden dus niet bij ons plaatsen.
Zodra we ( ook inmiddels geplaatste ) verhalen vinden waarvan je zelf niet de auteur bent, worden deze zonder overleg van de website verwijderd.

Waar blijft mijn commentaar onder een verhaal?
Na het lezen van een verhaal plaatst je graag je bevindingen en dankbetuiging onder het verhaal 🙂 Nu is het al uren geleden en het is nog steeds niet zichtbaar! Klopt, we modereren de commentaren. Dit om alles leuk en clean te houden. Dit is dan o.a. weer goed voor geen spam en reclame en andere rotzooi.

Kan ik ook anoniem een verhaal posten?
Ja hoor, geen probleem. Wanneer je anoniem wilt plaatsen, zorg er dan voor dat je NIET ingelogd bent. Je verhaal komt dan automatisch in de account van de auteur Anoniem.
Wil je perse wél je eigen (auteurs)naam onder het verhaal ? Dan juist wél inloggen, dan gebeurd dit automatisch.

Moet ik perse inloggen om een verhaal te posten?
Nee, je kunt posten zonder inloggen. Let wel, je naam komt dan niet onder het verhaal te staan

Aantal keer gelezen van een verhaal klopt niet.
Ze kloppen wel, maar soms zie je een vertekend beeld. Dit komt omdat we de pagina’s en verhalen tussendoor als statisch bestand opslaan. Dit houd in dat niet alles 100% real-time is, maar eens in de zoveel tijd updaten. Dan worden ook cijfers, stemmen en commentaren bijgewerkt.

Wanneer je verhaal van bijv een 4,8 naar ineens een 3,2 gaat, is er iemand aan het zieken. Dit monitoren we dagelijks en nemen passende maatregelen.

Ik vind de verhalen van categorie X heel erg kut!
Begrijpelijk, wij vinden ook niet elk verhaal supergeil om te lezen, maar er zijn nu eenmaal genieters van elke soort categorie. Houd je bijvoorbeeld niet van Lesbische verhalen ? Sla ze dan gewoon over. Je bent niet verplicht om alles te lezen. Kies gewoon je favoriete categorie en negeer alles wat je maar niets vind.

Kan ik mijn verhaal achteraf ook wijzigen?
In het kort: Nee. Verhalen die je gepost hebt, kun je achteraf niet zelf wijzigen. Mocht je in je eigen verhaal toch een foutje zien, neem dan even contact op, dan herstellen we het samen. Het is niet de bedoeling elk verhaal achteraf te wijzigen, dus lees je verhaal nog eens rustig door voordat je het plaatst.

Website gerelateerd

Ik mis een functie!
Vroeger kon je… en nu niet meer. Dat kan, we hebben niet alle functionaliteiten van de oude website overgenomen. Mogelijk komen er nieuwe functies bij, maar voor nu moet je het ermee doen 🙂

Ik heb een goed/leuk idee!
Je hebt een goed, of leuk idee voor onze website ? Laat maar horen dan, we staan uiteraard open voor nieuwe ideeën. Of je idee ook werkelijkheid wordt kunnen we uiteraard niet beloven

Iets werkt niet!
Meer dan vervelend wanneer er delen van de website niet werken. Doorgaans merken we zelf het eerst wanneer iets niet werkt, maar stellen het zeer op prijs wanneer we er attent op gemaakt worden. Contact kan via onze contactpagina. Dank alvast!

Over deze pagina :

Dit zijn de meest voorkomende vragen en antwoorden die we via onze contactpagina krijgen. Heb jij ook een vraag, maar staat deze er niet tussen? Neem dan gerust contact op via het formulier.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 21-02-2024